Weer thuis

Categories: Nieuws

Gisterochtend ben ik op schiphol aangekomen en werd ik door een grote groep familie en vrienden opgewacht. Ik had me geen warmer welkom kunnen bedenken. Ook was er de welbekende tv-crew van het tv programma Hello Goodby aanwezig. Zij waren afgekomen op de grote groep famiie en vrienden die met spandoeken in de aankomsthal stonden. Een mogelijke uitzending van het gebeuren zal in het voorjaar plaatsvinden.

Nu ik hier weer thuis ben heb ik een koffer vol mooie herinneringen en gebeurtenissen te openen van de afgelopen twee weken. Ik moet hier even de tijd voor nemen om de mooiste verhalen en gebeurtenissen op papier te zetten en met jullie te delen. Het was in ieder geval een mooie en soms een moeilijke tijd.

In ieder geval ben ik enorm blij dat ik Dakar heb gehaald. De laatste etappe was emotioneel gezien de meest moeilijke. Met de allerlaatste 20 kilometer over het strand en langs Lac Rose heb ik met vol verstand beseft dat dit de laatste 20 kilometer zijn voor Bestemming: Dakar. Alles kwam hier samen, de steun van jullie allen, de kennis dat het project voltooid is, dat ik het heb gehaald en natuurlijk de gedachte aan Hedda. Het gaf me de kracht en het doorzettingsvermogen om er nog 1 keer vol voor te gaan. Het waren de 20 mooiste kilometers van de afgelopen 2 jaar. De sfeer, de vele mensen langs de kant van de weg, de camera’s, de laagvliegende helicopters, het Lac Rose en het uitzicht op de inmiddels bekende finishboog. Het gaf me een euforisch gevoel. Het gevoel komt als ik aan deze dag terugdenk steeds weer terug. Ik zal het meenemen en koesteren voor de rest van mijn leven. Dit zal voor mij de meest speciale rally ooit blijven, welke er ook gaan volgen.

groet, Mark