Nieuws

Wat staat er de komende tijd te gebeuren?

Categories: Nieuws

Nu het off-road seizoen bijna ten einde loopt is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in de voorbereiding naar de rally. De afgelopen weken heb ik zoveel mogelijk off-road kilometers gemaakt. Ik ben er nog niet maar ik heb erg veel geleerd. Soms ging het goed en soms ging het wat minder. Al met al ben ik tevreden over de vooruitgang die ik heb geboekt.

 

Leren navigeren.

 

Tijdens de rally moet ik navigeren door middel van een zogenaamd roadbook. Het roadbook bestaat in feite uit een papierrol met daarop situatieschetsen met opmerkingen die vertellen hoe je moet rijden. Deze papierrol kan door middel van een knop op het stuur doorgedraaid worden in de roadbookhouder. Samen met een GPS is het hiermee mogelijk om te navigeren.  Er staan immers geen ANWB borden in de woestijn.

 

OER Rally weekend.

 

Om te leren navigeren heb ik mij opgegeven voor het OER rallyweekend. Tijdens dit weekend leer ik navigeren en kan ik dit in de praktijk brengen door 2 dagen op het roadbook te rijden. Hiervoor worden 2 rallydagen gesimuleerd.  Het OER rallyweekend staat begin januari op de agenda.

 

Libya Rally Marocco.

 

Eind april ga ik deelnemen aan de Libya Rally. Deze eenweekse rally zal in Marocco verreden worden. Het is de bedoeling dat ik meedoe in de Raid klasse. Hier kan ik zonder druk van de klok de rally rijden en op deze manier ervaring opdoen.

 

De motor.

 

Op dit moment ben ik voorzichtig op zoek naar een motor waarmee ik de Libya Rally en de Heroes Legend rally ga rijden. Deze motor moet voorzien zijn van allerlei aanpassingen zoals een grote tank en navigatieappratuur.

De huidige motor waarmee ik nu rij is niet geschikt om de twee rally’s mee te rijden.

De aanschaf en ombouw van een rallymotor vormt een grote investering maar moet wel gebeuren.

 

Navigatie apparatuur.

 

Voor het OER rallyweekend heb ik navigatieapparatuur nodig. Deze apparatuur moet aangeschaft worden zodat ik het kan gebruiken voor het OER weekend. De apparatuur is gemakkelijk van de een op de andere motor over te zetten. Hierdoor kan ik het ook gebruiken voor de 2 rally’s dit jaar op de nog aan te schaffen motor.

 

Sponsoring.

 

De eerste sponsoren hebben zich inmiddels aangemeld. Hier zijn we erg blij mee maar we zijn er nog lang niet! Wil je meehelpen maak dan alsjeblieft je bijdrage over!

Lees hier hoe je dit kunt doen. Bedankt!

 

Activiteiten.

 

Bestemming: Dakar gaat een aantal activiteiten organiseren. De eerste afspraken zijn gemaakt. Binnenkort is het mogelijk om met bijvoorbeeld het hele gezin professionele groeps en portretfoto’s te laten maken. De opbrengst hiervan gaat rechtsreeks naar het goede doel: 113Online. Hiervoor kun je je binnenkort inschrijven op deze website.

 

Wil je zelf iets organiseren? Neem dan alsjeblieft contact op.