Mark Blokker

Ik ben Mark Blokker, 35 jaar en woonachtig in Hillegom, Zuid Holland. 2013 is een erg belangrijk jaar voor mij. Dit jaar moet het gebeuren; ik wil de Africa Eco Race uitrijden en een mooi bedrag inzamelen voor het goede doel: 113Online. Lees waarom ik aan dit project ben begonnen. Praat erover, deel het op Facebook of beter nog, help mee! Mijn dank is groot!

 


Waarom dit project en de Africa Eco Race?

In het najaar van 2011 werd mijn leven totaal op zijn kop gezet. Mijn vriendin Hedda besloot uit het leven te stappen. Zware depressiviteit maakte het dat zij het leven niet meer aankon en ondraaglijk maakte. Het was in haar ogen de enige optie om van al het verdriet dat haar leven grotendeels bepaald heeft af te komen. Hedda heeft van alles geprobeerd, maar het mocht niet baten.

Het idee om de rally eens te gaan rijden had ik al. Ik heb het er destijds met Hedda over gehad en zij vond dat als ik dat wilde gaan doen ik dat dan ook moest doen. In ons leven samen stond avontuur en reizen centraal. In het voorjaar van 2011 ging ik mij voorzichtig oriënteren voor wat een geschikte motor zou zijn om te gaan oefenen. Toen werd het 24 september 2011. De wereld stond stil. Enkele weken later besloot ik het te gaan doen; Het rijden van de Africa Eco Race. Eind oktober ging ik samen met een goede vriend kijken bij een motor. De koop werd snel bezegeld. Nog geen uur later bekroop me een enorm gevoel van spijt. Wat heb ik gedaan? Hier staat mijn hoofd helemaal niet naar! Een dag later had het gevoel van spijt plaatsgemaakt voor iets anders, ik werd vastberaden om het door te zetten. En zo is alles begonnen..

Waarom 113 Online?

Uit ervaring weet ik dat het verschrikkelijk is om depressief te zijn. Mijn vriendin heeft veel van haar gedachten met mij gedeeld. Het is verschrikkelijk te leven met het idee dat je er niet doe doet, dat je niets kan, dat je geen toekomst voor jezelf ziet en dat je denkt dat je nooit gelukkig kan worden.

Als je dan uiteindelijk denkt dat alleen de dood je kan verlossen van al die verschrikkelijke gedachten…

Door 113 Online in haar missie te steunen hoop ik dat wij mensen kunnen helpen die de wereld vanuit een bodemloze put bekijken en geen nut meer zien in het leven. Dat we mensen zoals mijn vriendin hoop kunnen geven en passende hulp kunnen bieden.
Mijn vriendin kan ik niet meer helpen maar het geeft mij nu al een goed gevoel dat er morgen anderen zijn die kunnen profiteren van wat ik vandaag doe.

Waarom deze rally?

De Paris – Dakar rally heeft me van jongs af aan al op de een of ander manier getrokken.
Het heeft iets waar ik maar moeilijk de vinger op kan leggen. Het avontuur, de machtige duinen in Marokko en Mauritanië, het is moeilijk uit te leggen.
Enige jaren geleden is de Paris Dakar rally vanwege veiligheids overwegingen in Noord Afrika uitgeweken naar Zuid Amerika waar de rally tot op de dag van vandaag elk jaar in januari wordt verreden. Maar Noord Afrika bleef veel mensen trekken. Daarom werd de Africa Eco Race georganiseerd. De rally start in het zuiden van Frankrijk en de finish is aan het Lac Rose in Dakar, Senegal. De Rally richt zich op amateurs maar kent wel een wedstrijd element. De totale afstand is circa 6000km welke in 2 weken zal worden afgelegd. Het parcous zal de deelnemers dwars door de woestijnen van Marokko, Mauritanie en Senegal leiden.
Daarom heb ik destijds ook besloten om de rally in in 2013 te gaan rijden.
Zo is er voldoende tijd om me voor te bereiden. Een jaar later vond ik geen optie. In eind 2013 ben ik dan precies 2 jaar met dit project bezig geweest. Dan heb ik mijn missie voltooid en hoop ik met opgeheven hoofd de toekomst tegemoet te zien.

Ik hoop een duidelijk beeld te geven waarom ik hiermee ben begonnen. Eventuele vragen zijn welkom. Stel ze gerust!