Verslag Serres Rally 2013 deel 1

Categories: Nieuws

Het is warm als ik uit het vliegtuig stap op het vliegveld van Thessaloniki. Het is net over middernacht. Even later zit ik met Marcel Vermeij van Rallymaniacs in het shuttlebusje naar het hotel in Serres waar het komende week gebeurd. Omdat het donker is krijg ik weinig mee van de omgeving. Het is laat als we bij het hotel arriveren. Snel bedje in, morgen moet er meteen een hoop geregeld worden; kennismaken met het team, de inschrijving regelen, en de motor keuren. Je bent zo een dag bezig.

De zon schijnt als ik de gordijnen opzij schuif en de balkondeur open doe. Wat ik daar zie overtreft mijn verwachtingen. Voor de deur een enorm zwembad met poolbar en daarachter het bivak. Hier staan de motoren en is het domein van de teams. Hier ontmoet ik de rest van het team; Erik Klomp, Frans Verhoeven, Henk Knuiman en de monteur van het team; Wim de Cramer. Het is erg bijzonder; de twee beste Dakar motorrijders die ons land heeft en een van de meest ervaren Dakar monteurs die Europa kent.

Serres Rally Raid 2013

Bij de inschrijftafel valt het meteen op. De organisatie heeft het hier goed voor elkaar. De vele documenten vliegen over tafel en voordat ik het weet ben ik ingeschreven. Met een stapel stickers, het live tracking apparaatje en een tasje met een flesje wijn, een t-shirt en wat informatie onder mijn arm sta ik even later weer buiten.

Bij de motor aangekomen krijg ik uitleg van Wim hoe hij komende week te werk gaat. Wat heeft hij een hoop kennis. Gretig neem ik zijn adviezen en tips op in mijn hoofd.
Naast dat Wim de motor elke dag in orde brengt zorgt Wim ook voor ons zelf. Wim heeft veel verstand van sportvoeding en zorgt dat we goed voorbereid op pad gaan. Na het plakken van de stickers en het monteren van de live tracking is het tijd om de motor te keuren. Geen problemen. In de middag ga ik samen met Erik even de heuvels in om een uurtje te rijden. Even de omgeving verkennen en kijken of alles naar behoren werkt. Wat een mooie omgeving!
De motor is klaar, ik ben klaar. Morgen dag 1. Spannend!!

Tijdens de rally heb ik geen tijd gehad om verslagen te maken. De dagen waren te lang en te vermoeiend. Daarom doe ik het nu. Ik hoop te kunnen vertellen hoe de rally is verlopen en wat ik heb meegemaakt.

Morgen een verslag over de eerste dag van de rally: de proloog.