Nieuws

Verslag off-road Hengelo

Categories: Verslagen

Na een hete douche plof ik voldaan op de bank. Na het debacle van een week eerder was dit een geschenk uit de hemel. De route was prachtig en het rijden ging erg lekker.
Op internet werd de route al genoemd als een van de mooiste. Dat bleek ook wel aan het aantal deelnemers: rond de 2000 (!) deze keer. Misschien komt het omdat dit de op een na laatste rit is van het seizoen.

Met deze rit in Henge

lo komt er bijna een einde aan dit seizoen van off-road ritten. Na 7 zondagen zoveel mogelijk kilometers gemaakt te hebben ga ik de volgende fase in van de voorbereiding naar de rally. Daarover later meer. Eerst een verslag van de dag.

Het waait hard als we arriveren in Hengelo. Warm is anders. Snel omkleden, motor keuren en de baan op. Ik zeg mijn vader gedag en daar gaan we weer. De vaart zit er goed in. De eerste ronde is een groot feest. Een paar dagen eerder heb ik wel even het internet afgezocht naar wat me vandaag te wachten stond. Zeker de naam “de sahara” zorgde wel voor een beetje ongerustheid. Bijbehorende foto’s toonden veel mul zand. Maar alles viel mee. Zonder vallen heb ik “de sahara” getrotseerd. Super was het.
De sahara maakt deel uit van een verlaten crossbaan ergens in de bossen. Een bijzondere ervaring kwam er in de vorm van een hoge stijle heuvel. Met een lekkere vaart kwam ik bovenaan de heuvel om tot de conclusie te komen dat de heuvel aan de achterkant enorm stijl was. Wanneer komt de grond nou? Een raar idee met als gevolg dat ik mij in een achtbaan waande. Inclusief kriebels in mijn buik.

De tweede ronde ging nog veel beter. Ik merk dat er tijdens het rijden steeds meer momenten van ontspanning zijn. Erg fijn want op deze momenten kost het rijden de minste kracht. Mijn vader gaat proberen wat te filmen. Ik heb hem niet kunnen ontdekken bij “de sahara”. Het zand vraagt aardig wat aandacht. Vlak voor de finish zie ik hem als ik het bos uit kom toevallig rijden. Voordat hij de camera aan kan zetten sta ik naast hem. Te laat pap! Toch heeft hij op een aantal punten wat kunnen filmen zonder dat ik hem heb zien staan.

Zonder pauzeren en vervelende bijzonderheden rond ik de tweede ronde af. Ik heb het vandaag naar mijn zin gehad. Het voelt weer goed!

We spreken af bij het clubgebouw van Hamove; de organiserende club. Eenmaal gearriveerd kleed ik mij snel om in de harde wind. Best fris kan ik je zeggen.
Oja pap, we moeten wel even een biertje doen en proosten op de dag! Ik leg uit dat het een traditie is geworden. Hij stemt in. Samen stappen we het clubgebouw in. Het is er afgeladen vol. Er hangt een goede sfeer. Overal zie je kerels op klompen met een biertje in de hand. Op het podium staat een band te spelen. Dan is het tijd om te gaan. We moeten nog 2 uur in de auto zitten. Als we van het terrein afrijden zien we trekkers op de maisvelden waar een paar uur eerder het parcours was. Ze wissen alle sporen van de dag uit. Alsof er niets is gebeurd …

Pap, bedankt! Het was gezellig!