<>

EAO

Voor de Africa Eco Race heb ik mij aangesloten bij het EAO team van Martin Fontyn.

Met zijn jarenlange ervaring in de rallysport kan ik mij geen beter team wensen.

Meer weten over EAO?

logo eao transparant zwart klein

113Online

113Online is het goede doel waar Mark de rally voor gaat rijden.
Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Maar waarom dit goede doel?

Naar de 113Online website

Help mee!

Wil je meewerken aan dit project?

Kijk welke mogelijkheden er zijn om sponsor of partner te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te verbinden aan dit project!

Meer informatie

‘Vandaag was een supervette etappe om te rijden!’

Categories: Nieuws

AFR14D03A0906

Mark belde vanavond, een uurtje nadat hij was aangekomen in het bivak in Dahkla. De sfeer daar is uitstekend, het is de avond voor de rustdag en een ontlading dat de eerste week erop zit. Waar wij al een week genieten van de beelden op TV zijn die vanavond ook in het bivak te zien geweest en dat is een moment dat alle teams met monteurs en aanhang bij elkaar komen: het is een bijzondere avond, zo vertelt Mark.

‘De eerste week is ook zo snel voorbij gegaan,’ vertelt hij, ‘Ik zit echt lekker in mijn vel en heb vandaag een supervette etappe gereden. Het was snel met prachtig mooi zand met kleine heuvels of duintjes erin. Op de motor kon je er zo tussendoor rijden maar we hebben de auto’s en trucks gezien en die gingen er soms doorheen – prachtig.’

‘Vanochtend stonden ze ineens bij mijn tentje, we konden met de RAID tussen de motoren en de autos starten. Dat wil ik heel graag, dus in no-time heb ik mijn kleding en bescherming aangedaan en ben ik op de motor gesprongen. Eigenlijk reden we heel vlot, we hebben zelfs een pluk motorrijders ingehaald en zijn na een stevig uur rijden bij een mooi punt gaan staan om de snelle autos en trucks te laten passeren. Dat is een geweld, gigantisch!’

‘De verbindingsetappe van dik 500 kilometer was lang vandaag maar ik had zo lekker gereden en ik ben opgelucht dat het lekker loopt. Kilometers gaan hier veel sneller dan thuis. Na dit eind rijden gaan we in het bivak een mooi feest vieren en dan morgen een dag rustig aan doen.’

‘Wil je iedereen hartelijk danken voor alle steun? Het is geweldig om te weten dat iedereen zo meeleeft! Het gaat me hier goed, tot morgen!’

Om wat gevoel te krijgen voor de prachtige etappe hier enkele sfeerplaten. Er is ook elke avond een uitzending op Eurosport, in verband met de rustdag op maandagavond weer.

AFR14J15378 AFR14J15466 AFR14J16420 AFR14J16412 AFR14J16350 AFR14J16217 AFR14J16176 AFR14J15766