<>

EAO

Voor de Africa Eco Race heb ik mij aangesloten bij het EAO team van Martin Fontyn.

Met zijn jarenlange ervaring in de rallysport kan ik mij geen beter team wensen.

Meer weten over EAO?

logo eao transparant zwart klein

113Online

113Online is het goede doel waar Mark de rally voor gaat rijden.
Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Maar waarom dit goede doel?

Naar de 113Online website

Help mee!

Wil je meewerken aan dit project?

Kijk welke mogelijkheden er zijn om sponsor of partner te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te verbinden aan dit project!

Meer informatie

‘Op het strand heb ik het gas opendraaid, nog even lekker knallen’

Categories: Nieuws

_ALX1742

‘Vanochtend stond ik met alle andere motorrijders op het strand bij Dakar en toen werd er afgeteld. Het startschot en de brullende motoren, dat voel je in je buik!’ Het is de laatste start in de Africa Eco Race, op het strand en op weg naar de finish bij Lac Rose.

‘Het is een supervette dag vandaag. Vanochtend deed het opstaan nog even zeer, maar dat was snel verdwenen. Overal waar we reden stonden mensen te zwaaien en te juichen, door kleine dorpjes en bij het strand. Senegal is heel anders dan MauritaniĆ«. Je komt de grens over en wat een contrast! Je rijdt door een prachtig natuurgebied, alles is groen en voelt anders. De mensen zien er fantastisch uit, mooie kleding en er is veel aandacht voor hoe alles eruit ziet.’

‘Eenmaal op het strand mocht ik met de wedstrijd mee starten en rijden, dat ging heerlijk. Je rijdt op het harde zand en ik heb het gas helemaal opengedraaid en lekker geknald met de motor, geweldig! Eenmaal in de duinen kreeg je van dat mulle zand en daarna zat er een doorwading in, door een uitloper van het Lac Rose. Daar ben ik vol doorheen geknald, ik kreeg een hele golf zout water over me heen en alles was zeiknat. De navigatieapparatuur deed het niet meer en samen met een Fransman ben ik nog even verkeerd gereden.’

‘Eenmaal bij het meer hadden ze de finishboog neergezet en daar mocht ik onderdoor en even vertellen hoe het was gegaan. Dat was mooi om te doen, het was een echte finish. De speaker vroeg nog of ik volgend jaar weer wilde meedoen in de race en hij had een prachtig plakaat voor me als aandenken aan de wedstrijd.’

‘Vandaag is echt supersnel voorbij gegaan. Je rijdt op het strand bij Dakar en dat het gaat allemaal zo vanzelfsprekend dat je je niet eens realiseert waar je bent. ‘Ik heb toch wel een heel eind gereden’ dacht ik toen ik daar lekker aan het gassen was. Het project nu afsluiten vind ik moeilijk. Dit is veel te leuk om te doen. Het zijn twee heel drukke jaren geweest, ik ben blij als ik straks thuis lekker kan terugkijken. Nu ga ik eerst eens een verdiend biertje drinken en vanavond lekker feesten!’

Mark gaat straks naar het hotel en de motoren worden vanavond al in de servicetruck geladen, die gaat morgenochtend om 10u naar de haven voor de verscheping naar Frankrijk. Zelf vliegt Mark morgenavond terug naar Nederland. Hij komt maandag om 11u. ‘s ochtends aan op Schiphol. Mocht je erbij willen zijn stuur dan even een berichtje naar info@bestemmingdakar.nl.

Op 9 februari is het grote afsluitende feest van Bestemming: Dakar, dan wordt ook het bedrag bekend gemaakt en de cheque aan de stichting 113 Online overhandigd. Aanmelden voor het feest kan via info@bestemmingdakar.nl of via Facebook: https://www.facebook.com/events/767067809974753/

Met een donatie aan stichting 113 Online kun je Mark een mooie felicitatie geven: hij heeft het gehaald! Kijk op https://bestemmingdakar.nl/doneren/