<>

EAO

Voor de Africa Eco Race heb ik mij aangesloten bij het EAO team van Martin Fontyn.

Met zijn jarenlange ervaring in de rallysport kan ik mij geen beter team wensen.

Meer weten over EAO?

logo eao transparant zwart klein

113Online

113Online is het goede doel waar Mark de rally voor gaat rijden.
Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Maar waarom dit goede doel?

Naar de 113Online website

Help mee!

Wil je meewerken aan dit project?

Kijk welke mogelijkheden er zijn om sponsor of partner te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te verbinden aan dit project!

Meer informatie

Nu eens niet over het project.

Categories: Nieuws

Nog iets meer dan een week en dan ga ik beginnen aan een grote stap voor het project maar ook een belangrijke stap in mijn leven. Ik heb lang nagedacht om een stuk te schrijven over hoe ikzelf in het project sta in plaats van een stuk juist over het project.
Ik vraag mijzelf af wat interresant kan zijn om te lezen, maar ook wat ik graag zou willen vertellen. Na lang piekeren ben ik tot de conclusie gekomen dat ik gewoon maar moet beginnen te schrijven. Dat ben ik nu dus aan het doen.

Met de soundtrack van de film Into The Wild op de achtergrond zit ik achter de computer en stel mezelf de vraag hoe ik in het project sta en wat het met mij persoonlijk doet. Om meteen een antwoord te geven op die eerste vraag, Ik leef in het project; het bepaalt op dit moment een groot gedeelte van mijn leven. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Toen ik november 2011 besloot met het project te starten had ik geen flauw idee dat het project zoveel tijd zou kosten. Er komt zoveel bij kijken. Vaak is dat erg fijn omdat ik er dan helemaal in op kan gaan en alles in mijn hoofd draait om het project. Aan de andere kant zorgt het project er wel voor dat ik minder tijd heb om na te denken en het de verwerking vertraagt. Het is een weegschaal en ik zoek constant naar evenwicht. Zo is het.

Hiermee kom ik meteen op het antwoord op de tweede vraag. Als ik terugkijk naar de afgelopen anderhalf jaar en bedenk wat ik nu al heb bereikt zonder ook maar 1 kilometer in een rally te hebben gereden ben ik best trots op waar het project nu staat. Er is aandacht geweest op televisie, ik heb op de motorbeurs mogen staan. Vele mensen tonen interesse in het project en er is al een aardig bedrag ingezameld voor 113Online. Dat is mooi en smaakt naar meer. Het geeft me een doel en richting in mijn leven. Daar hecht ik veel waarde aan. De hulp van iedereen, ik voel me niet alleen in het project. Het project is van al deze mensen omdat ze in mijn ogen allemaal een rol vervullen in het project. Iets om trots op te zijn!

Ik realiseer me aan de andere kant dat er een einde is gekomen aan het gemakkelijkste deel van het project. De 18e april gaat het project voor mij eigenlijk pas echt beginnen met de start van de Libya rally. Dan zal ik pas moeten vechten. Het is een stap in het diepe. Zo voelt het ook. Er zijn kriebels in mijn buik. Ik bereid me voor op het “ergste”. De momenten van eenzaamheid in de woestijn, het voor de zoveelste keer vastzitten in het fijne zand terwijl je geen kracht meer hebt. Misschien moet ik wel een nacht alleen in de woestijn doorbrengen met niet meer dan de sterren als gezelschap. Ik weet niet hoe ik op een van deze gebeurtenissen zal reageren. We gaan het zien. Of ik er mentaal klaar voor ben? Ik weet het echt niet. Dat kan ik na de rally pas zeggen.

Ik ben niet blij met de laatste maanden van de voorbereiding. Door de vele dagen met sneeuw en vorst en een griep waar ik veel last van had heb ik voor mijn gevoel niet genoeg op de motor gezeten. Daar baal ik behoorlijk van. Ik probeer dit te compenseren door veel naar de sportschool te gaan. Dat maakt het dat ik voor het gevoel wel mijn best heb gedaan mij zo goed mogelijk voor te bereiden. Het moet goed zitten in het hoofd. Ik doe mijn best. Ik ben mij bewust dat ik het met mijn zeer beperkte rijtechniek lastig ga krijgen maar ik weet waar ik het voor doe. Dat zorgt ervoor dat ik gemotiveerd ben om deze rally uit te rijden.

Het is tijd om te gaan rijden. Ik heb er zin.