<>

EAO

Voor de Africa Eco Race heb ik mij aangesloten bij het EAO team van Martin Fontyn.

Met zijn jarenlange ervaring in de rallysport kan ik mij geen beter team wensen.

Meer weten over EAO?

logo eao transparant zwart klein

113Online

113Online is het goede doel waar Mark de rally voor gaat rijden.
Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Maar waarom dit goede doel?

Naar de 113Online website

Help mee!

Wil je meewerken aan dit project?

Kijk welke mogelijkheden er zijn om sponsor of partner te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te verbinden aan dit project!

Meer informatie

Nog een kleine 4 weken, De laatste voorbereidingen.

Categories: Nieuws

De laatste loodjes zijn aangebroken in de voor bereiding naar de rally. De afgelopen tijd ben ik erg druk geweest met het regelen van vliegtickets naar de startplaats in Zuid-Frankrijk en vanaf Dakar terug naar Nederland, een visum voor Mauritanie, hotelovernachtingen in Zuid Frankrijk en Dakar, vervoer van Zuid Frankrijk naar de boot in Almeria, Spanje, inschrijvingen en andere administratieve zaken voor de rally, er moesten veiligheids voorzieningen worden gehuurd, de berichtgeving tijdens de rally is voor elkaar, er zijn nieuwe stickers met de sponsoren voor de motor onderweg, de kleding met daarop de sponsoren is bijna geregeld en nog veel meer.

Afgelopen zaterdag de motor weggebracht naar Rally Bike Center. Ewout gaat de motor helemaal in orde brengen voor de rally. Met de ervaringen die ik dit jaar heb opgedaan met de rallymotor gaat hij nog wat aanpassingen aanbrengen. Zo zal er een lager stuur op de motor komen. Bij het staand rijden op hogere snelheden hang ik licht aan het stuur. Met een lager stuur heb ik door een andere rijhouding meer controle over de motor en voorkom ik vermoeidheid in mijn handen. Een goed zadel is erg belangrijk. Het huidige zadel is niet comfortabel meer. Het zadel zal iets breder worden met een nieuwe laag schuim en een nieuwe stroeve overtrek. De reden? Laten we zeggen dat een vochtige bibs in combinatie met het oude zadel niet erg fijn is.. De rest kun je zelf wel bedenken. Als laatste treft Ewout de voorbereidingen voor het Iritrack systeem. Dit is het systeem waarmee ik onderweg met de organisatie kan praten en jullie me live kunnen gaan volgen via een website. Ewout monteert de houder en alle noodzakelijke antennes. Tel daar een voorraad aan banden, luchtfilters, oliefilters, olie en nog veel meer aan toe en de voorbereiding is bijna rond.

Naast bovengenoemde zaken ben ik mijzelf zowel fysiek als mentaal aan het voorbereiden. Op het fysieke vlak probeer ik zoveel mogelijk te sporten. Veel fitness, op de fiets en ik probeer nog wat off-road ritten mee te pakken zoals vorige week zondag die in Hengelo. Fysiek en rijtechnisch heb ik het afgelopen jaar veel vooruitgang geboekt. Dit feit kwam tijdens de off-road rit van Hengelo. Ik was hier per rondje van 55 kilometer een half uur sneller dan vorig jaar. Daarnaast had ik veel minder last van vermoeidheid tijdens en na het rijden. Een fijne opsteker!

Verder probeer ik me te concentreren op de rally. Weinig tot geen alcohol, goed eten en op tijd naar bed. Het vele sporten geeft me een fijn gevoel ondanks dat ik het met vlagen nog moeilijk heb. Het is niet erg en heb het geaccepteerd maar het belemmert mij wel in de voorbereiding. Als ik mij met moeite ertoe kan zetten om te gaan sporten en eigenlijk liever op de bank hang ben ik daarna erg blij en tevreden dat ik toch ben gegaan. Het geeft me extra kracht en motivatie om er volledig voor te gaan deze laatste weken voor en straks tijdens de rally. Ik wil zo graag in Dakar aankomen. Het voelt als een soort climax die aanstaande is maar waarvan ik nog niet weet of hij er gaat zijn. Het zijn 11 lange dagen waar van alles kan gebeuren. Natuurlijk is er soms wat spanning. Het zal het zwaarste zijn dat ik ooit heb ondernomen. Hoe gaat mijn lichaam reageren op de lange dagen op de motor. Hoe ga ik het mentaal allemaal beleven? We gaan het zien.

Na de rally komt er in ieder geval een feestje. Datum en tijd volgen snel!