<>

EAO

Voor de Africa Eco Race heb ik mij aangesloten bij het EAO team van Martin Fontyn.

Met zijn jarenlange ervaring in de rallysport kan ik mij geen beter team wensen.

Meer weten over EAO?

logo eao transparant zwart klein

113Online

113Online is het goede doel waar Mark de rally voor gaat rijden.
Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Maar waarom dit goede doel?

Naar de 113Online website

Help mee!

Wil je meewerken aan dit project?

Kijk welke mogelijkheden er zijn om sponsor of partner te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te verbinden aan dit project!

Meer informatie

‘Nog 1 dag en ik zit op de helft man!’

Categories: Nieuws

AFR14D04A0637

‘Ik ben heel blij’ aldus een opgewekte maar vermoeide Mark, die na een lange dag in het bivak is aangekomen. ‘Er was vandaag een hoop zand! Maar ik ben niet vastgereden, niet gevallen. Er waren van die lange stukken met mul zand waar het net is alsof je in een achtbaan zit. Zeker met hoogteverschil is dat schitterend rijden, dat vind ik zo heerlijk.’

‘Het tempo in de RAID is mooi haalbaar maar ook wel langzaam als ik eerlijk ben. Maar echt de wedstrijd rijden is ook nog niet voor me weggelegd, ik haal die afstanden niet. Maar ik zou wel iets vlotter willen rijden dan nu kan. De sfeer is super onderling. De andere mensen in de RAID hebben koelboxjes in de auto, lekker lunchen doen we ook. We hebben het echt prima samen.’

‘Je ziet het landschap veranderen nu we zo zuidelijk komen. Ook de mensen worden donkerder. Vandaag heb ik over vlaktes gereden met kamelengras, daar kom ik nu met zo’n 50-60 km/u lekker ontspannen doorheen. Ook met de tanks van de motor helemaal vol. Wat ik nog moeilijk vind zijn de stenen, soms zijn die zo groot als je vuist of nog groter. Die moet je niet verkeerd onder je wiel hebben want dan ga je er zo vanaf. Tot nu toe gaat het goed, al heb ik het wel eens moeilijk gehad. Ook als je zo’n steen onder je achterwiel hebt als je gas geeft, dan ga je alle kanten op!’

‘Nog 1 dag en ik zit op de helft man! Het rijden in Afrika is prachtig. Je merkt echt dat je ergens naartoe aan het rijden bent: elke meter brengt me dichter bij Dakar en daar ben ik in mijn hoofd ook wel mee bezig.’

‘De kilometers beginnen wel te tellen. Mijn kont heeft moeite met de lange dagen op de motor en mijn handen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Morgen hebben we nog een superlange dag, daarna is het rustdag en ik kijk er naar uit om gewoon een dag lekker te hangen en te ontspannen.’

Mark weet dat we hem intensief volgen en heeft veel steun aan alle donaties: dat helpt hem door de moeilijke stukken. ‘Hartelijk dank!’ zegt hij, toch wel wat beduusd door alle aandacht. Morgen rijden ze dezelfde route als de wedstrijd, zo’n 200 kilometer snelle piste en vlaktes, waarna er een lange verbinding is naar Dahkla, de plaats waar de teams overmorgen de rustdag doorbrengen.

Foto: Alain Rossignol