<>

EAO

Voor de Africa Eco Race heb ik mij aangesloten bij het EAO team van Martin Fontyn.

Met zijn jarenlange ervaring in de rallysport kan ik mij geen beter team wensen.

Meer weten over EAO?

logo eao transparant zwart klein

113Online

113Online is het goede doel waar Mark de rally voor gaat rijden.
Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Maar waarom dit goede doel?

Naar de 113Online website

Help mee!

Wil je meewerken aan dit project?

Kijk welke mogelijkheden er zijn om sponsor of partner te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te verbinden aan dit project!

Meer informatie

‘Mauritanië is zo mooi, dat had ik niet gedacht!’

Categories: Nieuws

AFR14D08J2605

‘WOW! Ik wist niet dat Mauritanië zo mooi was, wat een fantastisch landschap is dit!’ Mark is dolenthousiast na de etappe vandaag, ‘En ik ben helemaal kapot, 620 kilometer hebben we gereden waarvan 440 offroad. Het was een fantastische rit maar mijn lijf is het er nog niet helemaal mee eens.’

De proef vandaag ging door de duinen in Mauritanië, in het gebied ten westen van Atar waar een aantal grote uitlopers van de eindeloze zandduinen uitkomen – gebieden waar je 30 kilometer lang alleen maar zand tegenkomt, geel zand met zwarte bergen. ‘Er waren stukken prachtge duinen maar het was ook heel groen. Dat had ik hier al helemaal niet verwacht!’

‘Vandaag ben ik voor het eerst echt vastgereden. Er waren veel kleine duintjes en toen de 4×4’s er omheen reden dacht ik, die haal ik zo wel weer in. Nou dat werd iets langer, toen ik over een duin reed verdween mijn voorwiel kompleet in het zand! Gelukkig vloog ik er zelf niet af, maar ik ben wel even bezig geweest met graven. De training met Martin Fontyn in Marokko kwam goed van pas vandaag.’

‘Er is echt helemaal niks hier he’, vertelt Mark, ‘Zelfs de benzine heb ik vandaag van de organisatie gekregen. Er is een speciale brandstoftruck, de ‘Kero 1′ die op me heeft gewacht. Ook het contact met de mensen die de RAID begeleiden is goed, we hebben een gezellige dag gehad met elkaar.’

‘Mijn tentje staat en ik heb net een welverdiend biertje genomen. Nu vallen mijn ogen alleen dicht, ik heb gereden als nooit tevoren. Wat een prachtige route en een waanzinnig landschap, maar ik ben echt helemaal gesloopt. Mijn rug, knieen, handen, mijn kont – alles doet zeer. Gelukkig kan ik zometeen mijn bed in, daar kijk ik naar uit!’

Morgen rijdt Mark een route van ongeveer 150 kilometer, van Akjoujt richting Atar waarbij ze door prachtige berggebieden en langs kleine dorpjes komen. We verwachten ze in de loop van de middag terug in het bivak.

AFR14D08A1680 AFR14D08A1696 AFR14D08J0010 AFR14D08J0522 AFR14D08J0631 AFR14D08J2694 AFR14D08A1507