<>

EAO

Voor de Africa Eco Race heb ik mij aangesloten bij het EAO team van Martin Fontyn.

Met zijn jarenlange ervaring in de rallysport kan ik mij geen beter team wensen.

Meer weten over EAO?

logo eao transparant zwart klein

113Online

113Online is het goede doel waar Mark de rally voor gaat rijden.
Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Maar waarom dit goede doel?

Naar de 113Online website

Help mee!

Wil je meewerken aan dit project?

Kijk welke mogelijkheden er zijn om sponsor of partner te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te verbinden aan dit project!

Meer informatie

Libya Rally 2013: Een terugblik

Categories: Nieuws

Als ik de hoek om kom zie ik de welbekende Libya Rally opblaasboog. Een lokaal groepje Marokkanen maakt muziek. Overal staan mensen. De Finish! Mijn allereerste avontuur op de motor zit er op. Heel even schieten alle gebeurtenissen van de afgelopen dagen door mijn hoofd. Wat was het zwaar en moeilijk en wat was het gezellig en bijzonder.

Als ik mijn motor heb neergezet en eens om me heen kijk bekruipt me een apart gevoel. Het is een beetje dubbel. Ik ben blij dat ik heelhuids aan de finish sta en aan de andere kant baal ik dat ik niet alles heb kunnen rijden. Mensen schudden me de hand. Ze zeggen dat ik trots mag zijn.

Nu een paar dagen later kijk ik met veel plezier terug op de rally. Veel vragen die ik voor de rally had zijn beantwoord. Andere vragen zijn er voor in de plaats gekomen. Ik weet nu waar ik sta en wat ik moet doen om beter te worden. De rijtechniek heeft nog heel veel aandacht nodig. Hier zal ik de komende tijd veel tijd in moeten stoppen. Het navigeren ging erg goed. Ik had verwacht hier meer moeite mee te hebben maar dankzij het gedetailleerde roadbook en de GPS ben ik enkel een paar keer verkeerd gereden.

De etappes waren zwaar en moeilijk. Tel daar de hitte van rond de 40 graden bij op en je hebt de ideale combinatie om eens een paar keer helemaal stuk te gaan. Ik heb de hele week al mijn spieren gevoeld. Het geeft niet. Met het rijden van deze rally heb ik al een gedeelte van mijn droom verwezenlijkt. Ik zal de fantastische landschappen nooit vergeten. Ik zal alle fantastische mensen van het Bite Rally Team nooit vergeten. Zij stonden altijd klaar met tips en hulp. Ook de vele stenen, rotsen en de fesh fesh (zand zo fijn als bakpoeder) onderweg hebben een eeuwig plaatsje in mijn hoofd gekregen.

Ik heb onderweg vele uitdagingen het hoofd moeten bieden. De vermoeidheid, een niet remmende motor, een niet meer startende motor, het rijden over voor het gevoel eeuwig durende paden met stenen en mul zand en nog veel meer.

Maar ach, Het staat allemaal in geen verhouding tot waar andere mensen het hoofd aan moeten bieden…