<>

EAO

Voor de Africa Eco Race heb ik mij aangesloten bij het EAO team van Martin Fontyn.

Met zijn jarenlange ervaring in de rallysport kan ik mij geen beter team wensen.

Meer weten over EAO?

logo eao transparant zwart klein

113Online

113Online is het goede doel waar Mark de rally voor gaat rijden.
Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Maar waarom dit goede doel?

Naar de 113Online website

Help mee!

Wil je meewerken aan dit project?

Kijk welke mogelijkheden er zijn om sponsor of partner te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te verbinden aan dit project!

Meer informatie

Laatste nieuws Libya Rally Marokko.

Categories: Nieuws

Nog 4 weken en dan is het zover, mijn allereerste rally. Ik heb geen idee hoe het gaat zijn. Komende dinsdagavond is er een bijeenkomst voor alle Nederlandse deelnemers. Hier horen we de laatste info over de rally. Het komt goed uit want ik heb nog een hoop vragen. Wat moet ik precies allemaal meenemen? Hoe zien de etappes eruit? Hoe gaat alles in zijn werk?

De rally bestaat uit 7 rijdagen. Bij elkaar zal dit rond de 2400 km zijn. Hieronder een overzichtje van de etappes:

Etappe 1 (19 april): Ouarzazate – Merzouga: 520 km

Etappe 2 (20 april): Merzouga – Merzouga: 230 km

Etappe 3 (21 april): Merzouga – Mhamid: 304 km

Etappe 4 (22 april): Mhamid – Mhamid: 326 km

Etappe 5 (23 april): Mhamid – Zagora: 330 km

Etappe 6 (24 april): Zagora – Tazernakth: 244 km

Etappe 7 (25 april): Tazernakth – Marrakech: 311 km

 

Binnenkort heb ik ook nog een afspraak met Marcel Vermeij van RallyManiacs. Marcel zal me nog eens goed uitleggen hoe ik moet navigeren met het roadbook en GPS. Geen overbodige luxe.  Marcel heeft zelf ook rally ervaring en zal me ook helpen met tips en tricks.

Voor deze rally heb ik mij aangesloten bij het RallyManiacs team. Zij zorgen voor het vervoer van de motor en al mijn spullen naar Marokko. Na elke etappe zal een ervaren monteur de motor nakijken en klaarmaken voor de volgende etappe. Ik heb ervoor gekozen om support te nemen zodat ik na elke etappe al het onderhoud niet zelf te hoeven doen. Dat scheelt me veel tijd en geeft me de ruimte om me goed voor te bereiden op de volgende dag.

Tijdens de rally gaan er journalisten mee van RallyManiacs. Marcel heeft me belooft dat er elke dag een klein stukje zal worden geschreven over mijn ervaringen in de rally. Hier ben ik erg blij mee. Elke dag zal er dus op facebook en op bestemmingdakar.nl een update verschijnen.  Meer weten over RallyManiacs? Kijk eens op rallymaniacs.nl

Verder ben ik vooral bezig met de voorbereiding. er moet een hoop geregeld worden: verzekeringen, rally-licentie, reservebanden, kleding en nog veel meer. Er gaat een hoop tijd in zitten maar langzaam begint mijn lijstje iets korter te worden.

Vorige week had Marcel van Rallymaniacs een leuke verassing voor me. Het team waar ik inzit heeft zich aangesloten bij een team dat meedoet met 5 auto’s. Dit team heeft besloten om tijdens de rally het 113Online logo op de auto’s te gaan voeren. Hoe mooi is dat? Ik moest het logo aanleveren en zij regelen dat er stickers op de auto’s komen. Door dit en alle andere mooie gebaren en hulp die ik krijg heb ik echt het gevoel dat ik er straks niet alleen voor sta.

Al met al is het best wel spannend. Ik heb er enorm veel zin. Tot snel!