<>

EAO

Voor de Africa Eco Race heb ik mij aangesloten bij het EAO team van Martin Fontyn.

Met zijn jarenlange ervaring in de rallysport kan ik mij geen beter team wensen.

Meer weten over EAO?

logo eao transparant zwart klein

113Online

113Online is het goede doel waar Mark de rally voor gaat rijden.
Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Maar waarom dit goede doel?

Naar de 113Online website

Help mee!

Wil je meewerken aan dit project?

Kijk welke mogelijkheden er zijn om sponsor of partner te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te verbinden aan dit project!

Meer informatie

‘Ik besef dat het einde in zicht is, daar ben ik blij om’

Categories: Nieuws

_ALX1759

Het einde nadert, het einde van het project Bestemming: Dakar en dat eist z’n tol bij Mark. Vanavond is hij aangeschoven bij zijn RAID vrienden van MD Motorsport voor een wijntje om een beetje bij te komen na een inspannende dag. Niet omdat het een dag was met veel kilometers, in tegendeel. Vandaag was een dag met genoeg tijd om na te denken. ‘Ik besef dat het einde in zicht is, daar ben ik blij om,’ zegt Mark.

De wedstrijd kreeg het vandaag vol voor de kiezen met een lange duinenetappe. De RAID slaat de zwaarste stukken over en heeft bij de ingang van de duinen staan kijken en genieten van de worsteling van de teams. Op de foto’s zien we ze staan, in de verte of op een zandduin. Mark is erbij en genoot van de wedstrijd en het geploeter, maar nu het tempo eruit gaat komt ook de vermoeidheid. ‘Alles voel ik, mijn kont, mijn rug en mijn handen. Op de motor zit ik op een smal zadel, ik hou me aan het stuur vast en dat is fysiek enorm inspannend. Het hoort erbij als je gaat motorrijden.’

Morgen gaat de Africa Eco Race verder naar het zuiden en ‘s middags de grens met Senegal over. De rally gebruikt de meest westelijke grensovergang, ‘over de dijk’ door een grote moerasdelta en een gigantisch vogelreservaat. Na de bijzondere grensovergang tussen Marokko en MauritaniĆ« is dit ook een grote overgang: van het arme en ingetogen MauritaniĆ« naar het permanente carnaval en plezier van tropisch Afrika in Senegal. Morgen heeft hij ongeveer 500 kilometer voor de boeg, waarvan een 200 kilometer offroad, overmorgen staat nog eens 300 kilometer op het programma. Het is de laatste echte etappe in de Africa Eco Race voordat de wedstrijd afsluit met de strandrace naar het Lac Rose bij Dakar en Mark na anderhalf jaar voorbereiding Bestemming: Dakar bereikt.

Steun Mark bij z’n laatste kilometers op weg naar Dakar en maak via deze website een bijdrage over aan de stichting 113 Online. Het geld komt direct bij de stichting terecht en we houden Mark op de hoogte van alle donaties!

De foto’s bij dit bericht zijn enkele dagen geleden door Alessio Corradini gemaakt.

_ALX1776 _ALX1751 _ALX1746 _ALX1742 _ALX1796