<>

EAO

Voor de Africa Eco Race heb ik mij aangesloten bij het EAO team van Martin Fontyn.

Met zijn jarenlange ervaring in de rallysport kan ik mij geen beter team wensen.

Meer weten over EAO?

logo eao transparant zwart klein

113Online

113Online is het goede doel waar Mark de rally voor gaat rijden.
Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Maar waarom dit goede doel?

Naar de 113Online website

Help mee!

Wil je meewerken aan dit project?

Kijk welke mogelijkheden er zijn om sponsor of partner te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te verbinden aan dit project!

Meer informatie

‘Het is hier plat, het zand stuift en de mensen hebben niks’

Categories: Nieuws

1509165_10152103270952270_2007120194_n

Mark is in Mauritanië, de grens over: ‘Het grensgebied is echt een niemandsland’ vertelt Mark vanavond aan de telefoon. ‘Het is zoals op de foto’s, desolaat met autowrakken en een zandpiste met tussendoor de resten van de weg die er ooit geweest is.’ Na een ‘Afrikaanse’ grensovergang en douanecontrole in Mauritanië was de weg vrij voor de rit vandaag, maar dat pakte anders uit.

‘Met de RAID konden we voor de wedstrijd de proef op, dat is iets wat ik graag wil. Maar door een misverstand was ik te laat en was de proef al gesloten voor me, in afwachting van de wedstrijd die zou beginnen. Dat was een enorme teleurstelling voor me. Als ik door een crash niet zou kunnen rijden zou ik het begrepen hebben, maar nu is deze dag me zo uit mijn handen genomen zonder dat ik er invloed op lijk te hebben.’

Uiteindelijk is Mark zelf naar het volgende bivak gereden, met de karavaan aan assistentie- en persvoertuigen. ‘s Avonds is de teleurstelling al iets minder en komt het enthousiast over de komende dag: ‘We gaan morgen de duinen in, het wordt een bijzondere rit. Hier in Mauritanië is het landschap compleet anders dan in Marokko. Dit is de gekste grensovergang die ik tot nu toe heb meegemaakt, het verschil in landschap, de mensen en de armoede is enorm. Het is hier plat, het zand stuift en de mensen hebben niks. Heel bijzonder om hier te zijn.’

Morgen gaat het avontuur verder, tegenslag of niet. Mark houdt vol en is op eigen kracht inmiddels 5000 kilometer van Hillegom naar het Mauritaanse Chami waar vanavond het bivak is opgeslagen. Nu de Africa Eco Race bij de duinen is uitgekomen verwachten we vuurwerk in de wedstrijd en prachtige verhalen morgenavond van Mark, onderweg met zijn motor naar Dakar.