<>

EAO

Voor de Africa Eco Race heb ik mij aangesloten bij het EAO team van Martin Fontyn.

Met zijn jarenlange ervaring in de rallysport kan ik mij geen beter team wensen.

Meer weten over EAO?

logo eao transparant zwart klein

113Online

113Online is het goede doel waar Mark de rally voor gaat rijden.
Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Maar waarom dit goede doel?

Naar de 113Online website

Help mee!

Wil je meewerken aan dit project?

Kijk welke mogelijkheden er zijn om sponsor of partner te worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te verbinden aan dit project!

Meer informatie

‘De kop is eraf!’

Categories: Nieuws

‘Vandaag heb ik als eerste de proef gereden!’ Mark Blokker vertelt enthousiast over een goed verlopen eerste dag van de Africa Eco Race. ‘We waren met een klein groepje iets eerder vertrokken en het ging vanochtend lekker vlot. Op de etappe kon ik lekker doorrijden, dit soort terrein ligt me wel met mooie pistes, stevig zand en wat mulle stukken met struiken erin. Het had eerder geregend dus het zand was lekker hard en een beetje vochtig. Er zaten zelfs iets duinen in en dat in Noord-Marokko. De kop is eraf en het was gewoon heerlijk om te rijden vandaag!’ Mark rijdt de Africa Eco Race in de ‘Raid’ categorie die het wedstrijdroadbook buiten mededinging rijdt. ‘Mijn doel is aankomen in Dakar en omdat ik pas anderhalf jaar bezig ben met motorrijden hou ik dat goed voor ogen.’ Samen met de andere deelnemers in de RAID kon hij vooruitrijden en was hij vanochtend als eerste bij de start.

‘Toen ik aankwam stond alleen de helicopter van de organisatie er, dus die heb ik eens rustig bekeken. Vervolgens kon ik starten, vóór alle andere deelnemers uit. Dan heb je amper sporen die je kunt volgen dus ik moest wel mijn best doen met het navigeren. De navigatie ging echt goed, alleen moest ik even zoeken naar een tentenkamp dat in het roadbook stond aangegeven. Later hoorde ik dat anderen daar ook verkeerd gereden waren, dus het was echt een lastig punt.’

‘Michael Pisano was de eerste motorrijder achter me, hij bedankte me omdat hij gewoon mijn sporen kon volgen. Het is echt een snelle rijder, iedereen kijkt naar hem en ik geloof dat hij vandaag tweede is geworden. Dat is toch wel heel leuk!’

‘Na de etappe was er nog een stuk verbinding naar het bivak en dat was gewoon koud. Ik ben mijn onderjas vergeten aan te doen – morgen vergeet ik die niet meer! Inmiddels is iedereen wel zo’n beetje binnen en hebben we het bivak opgebouwd. De organisatie heeft een groot kampvuur gemaakt. Als ik zo heb gegeten ga ik mijn roadbook voor morgen halen. Het is hier nu 2 graden boven nul dus ik doe vannacht lang ondergoed en een extra paar sokken aan en dan kom ik de nacht wel door.’

Morgen gaat de etappe via Merzouga naar Foum Zguid, met ruim 600 kilometer. In dit gebied heeft Mark eerder de Libya Rally gereden en samen met Martin Fontyn getraind dus het is bekende grond. Vanuit een koud maar ontspannen bivak wenst Mark jullie een goed en gelukkig 2014 en mocht je nog nadenken over goede voornemens: een donatie aan stichting 113 Online is altijd welkom!